11 huhtikuuta 2012

Tomaattikeitto-ohje!

                                          tomato-soup-diet.jpg
                                                          ...nam?

En tiiä miten jengillä on tapana valmistaa tomaattisouppi, mutta tää on ainakin hyväks havaittu resepti!

1. Heitä kattilaan 500g paseerattua tomaattia ja suunnilleen saman verran vettä. Tässä kohtaa voit onnitella ittees siitä, että suurin osa ruoan kaloreista on nyt otettu käyttöön, eikä summa oo kuitenkaa kuin n. 150 kcal.

2. Murskaa muutama valkosipulin kynsi ja heitä sekaan. En oo ihan varma, mut tulisko 15 lisäkaloria? Iiks!

3. Loppua kohden mennään, jäljellä vielä maustaminen; ite käytän mustapippuria (n. 50kcal?) ja tietenki kuivattua basilikaa (n. 70kcal)

(4. Jos haluat jotain extremee, niin nakkaa joukkoon myös chiliä tai jalopenoa!)

En varmaan oo ainoa, jonka mielestä tomaattikeittoa on suorastaan rikos syödä ilman leipää. Noh, jos on kova dieettaus menossa, niin sehän ei tuu kuuloonkaan, joten ehkä vielä paremman makuelämyksen tarjoaa sekaan heitetty raejuusto, esim. maustamaton KESO (140kcal/200g) :-)!

Yhteensä noin suuressa määräs soppaa on kaloreita siis vain 400, vaikka laskin mukaan raejuustot. Yksinäiselle ihmiselle tosta kestää syötävää pariks päiväks aika helpostikki, ei tartte ees nälkää nähä, mut kaloreita ei juurikaan kerry. Hmph, tätä siis tarkottaa tomaattisoppadieetti... :D


3 kommenttia:

 1. Mustapippuri 50 kcal? Kuivattu basilika 70 kcal? Mitä lukuja käytit?

  THL:n mukaan 100 g kuivattua basilikaa on ~242 kcal. Esimerkiksi Meira myy basilikaa 7 g pussissa, 9 g lasitölkissä ja 80 g muovitölkissä. Yhdessä grammassa basilikaa on ~ 2,4 kcal, ja ruokalusikalliseen basilikagrammoja menee maksimissaan pari-kolme.

  100 g mustapippuria on taas Finelin mukaan 280 kcal. Teelusikallinen sitä painaa pari grammaa, eli pari tl = ~5 kcal.

  Ajattelin huomauttaa, kun ilmeisesti pyrit laskemaan tarkkaan näitä :)

  Ja ai niin - yksi syy projektillesi on ihon hyvinvointi? Ihosi ei tule voimaan hyvin, jos se ei saa rasvahappoja.

  VastaaPoista
 2. Salla: Laskin Kalorilaskuri.fi-sivuston avulla, mutta määrät tais heittää häränpyllyä, laitan väsymyksen piikkiin. :-D Pakko myöntää, et mietin vähän korkeita lukuja, mut ens sitten tarkastanu sen paremmin.... :D
  Ja syön mm. Möller Tuplaa, et kyllä mun iho saa rasvahappoja jopa tän paaston aikana, ja jatkossa tietenki myös ihan ruuan kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Ennätin jo vähän huolestua :)

   Poista